Home Blog De cultuur van het Koninkrijk

De cultuur van het Koninkrijk

Hoe vaak ben jij in de hemel?

‘De vraag is niet of het Koninkrijk van de hemel hier op aarde is [want God wil wel], de juiste vraag is: zijn onze gedachten in de hemel?’ Met andere woorden met welke gedachten is jouw denken gevuld? Natuurlijk is het niet het één of het ander, maar deze uitspraak uit een preek triggerde mij […]
Lees meer

Jezus’ einddoel was niet onze redding

Waarschijnlijk ken je ze wel, van die tekeningen met een optische illusie. Bijvoorbeeld een tekening waar twee gezichten in één schuil gaan. Het eerste gezicht in de tekening zie je meteen en al turend zoek je de tweede. Het kan even duren, maar zodra je het ziet is het volkomen logisch! Soms zelfs zo logisch […]
Lees meer

Geen Nederlander meer

Wanneer ik er aan terug denk lijkt het nog steeds alsof het deze week gebeurde. Ik zat in een les over het Koninkrijk van God, en ineens besefte ik me dat ik geen Nederlander meer ben. Althans, ik heb nog steeds een Nederlands paspoort en ben gewoon ingeschreven in het Koninkrijk der Nederlanden. Maar de […]
Lees meer

Waarom? Een verlangen!

Al jaren kende ik een verlangen om te schrijven. De kern, of op zijn minst de richting hiervan, bleef ontbreken tot op dat ene moment, tijdens een parttime avond van de Royal Mission School. Ik werd bepaald bij ‘cultuur’, ‘de cultuur van een christen’. Mijn gedachten schoten overal heen, er
Lees meer