Waarom? Een verlangen!

Waarom? Een verlangen!

22 januari 2016

Al jaren kende ik een verlangen om te schrijven. De kern, of op zijn minst de richting hiervan, bleef ontbreken tot op dat ene moment, tijdens een parttime avond van de Royal Mission School. Ik werd bepaald bij ‘cultuur’, ‘de cultuur van een christen’. Mijn gedachten schoten overal heen, er werden verbindingen gelegd, mijn hart begon sneller te kloppen, dit moest een belangrijke aanwijzing zijn.

Ik verlang ernaar mensen ‘wakker te schudden’, de wereld buiten de kerk te laten weten dat God en de Bijbel realiteit zijn en mensen die in Jezus geloven wakker te maken voor de actualiteit en realiteit van de Bijbel vandaag de dag! God doet ons beloftes, Jezus geeft ons een opdracht en vele anderen in de Bijbel getuigen van een leven met God. Ik ben er van overtuigd dat we hiervan, in onze tijd, te weinig zien en hiervan te weinig laten zien. Wat hebben we in de jaren verloren, wat kunnen we weer oppakken en hoe zit het met ons discipelschap? En wat kunnen we zeggen over de cultuur, die ik de ‘cultuur van het Koninkrijk’ wil noemen?

Dat ene moment, het moment waarop ik bepaald werd bij ‘cultuur’, ‘de cultuur van het Koninkrijk’, toen was het duidelijk dat ik het verlangen serieus moest nemen! Ondertussen is er een website, zijn enkele blogs klaar en staat mijn sprekersagenda online. Ik hoop dat deze website zal bijdragen aan bovenstaande doelen. Ik bid dat het christenen zal inspireren en bemoedigen in hun eigen leven en mensen zal wakker maken door nieuwe inzichten te geven. Maar bovenal is mijn gebed dat iedereen die deze website bezoekt Jezus (beter) leert kennen!

Auteur: Vincent Dolfing

Vincent is interkerkelijk spreker, 34 jaar, oprichter en leider van Becoming Alive Ministries, afgestudeerd als HBO-theoloog en werkt parttime in de zorg,. De jaren ervoor werkte hij twee jaar als Stafwerker bij Navigators Studentenvereniging en drie jaar voor de Royal Mission School als coach, docent en coördinator van de Parttime Royal Mission School. Hij is gepassioneerd over Jezus en zijn Koninkrijk en komt volledig tot zijn recht wanneer hij hierover mag spreken. Hij omarmt de ‘cultuur van het Koninkrijk’ en deze mag gezien worden!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *