It’s a new season

It’s a new season

20 november 2017

Wauw! De laatste blog heb ik een lange tijd geleden geschreven, wat maakt dat ik des ter enthousiaster ben om de komende tijd te schrijven over wat God de afgelopen maanden in mijn hart heeft gelegd en nog gaat leggen. Ik geloof dat het leven, zeker het leven met God, verschillende seizoenen kent. Tijden van snoeien, groeien en vruchtdragen. Tijden van strijden (soms door dalen heen), maar ook tijden van doorbraken en uitbreiding. “It’s a new season,” dat is wat God tegen mij blijft zeggen, dat is wat andere mensen over mij profeteren en dat is wat merkbaar is in mijn leven.

Een nieuw seizoen gaat gepaard met nieuwe dingen. Daarbij ervaar ik ook echt aan de start te staan van iets nieuws! De afgelopen maand ben ik verhuisd van het Friese Eastermar naar het Noord-Hollandse Velserbroek, weer terug naar de Randstad. Mijn werkzaamheden bij Royal Mission School zijn afgerond en ik houd mij nu bezig met het afstuderen. Mijn afstudeeronderzoek probeer ik momenteel vorm te geven wat gekoppeld is aan de pioniersgemeente Dynamis Arnhem. Dit is een kleine relatiegerichte groep mensen waarin discipelschap centraal staat. Hiervoor zal ik de komende tijd onderzoek doen naar discipelschap en gemeenteopbouw, met de groei van deze pioniersplek als toekomstperspectief. Deze onderwerpen hebben al langer mijn interesse en maken mij erg enthousiast, wat het afstuderen een stuk leuker maakt!

Samen met de gemeentepionier van Dynamis Arnhem, Salvo D’Agata, mag ik sinds afgelopen voorjaar optrekken. Medio december zal zijn eerste boek over discipelschap uitkomen. Dit boek is geschreven vanuit de praktijk van het pionieren, waarbij ook de deelnemers van deze pioniersplek hun input hebben mogen geven. Daarnaast zijn verschillende christelijke leiders in Nederland geïnterviewd en heb ik ook zelf, met twee andere ‘jonge visionair,’ zoals Salvo ons noemt, mogen meewerken aan dit boek. Ik geloof dat er de komende tijd mooie dingen uit dit boek en onze samenwerking mogen voortvloeien.

Meer over dit nieuwe seizoen zal ik schrijven in de volgende blog!

Discipelschap Kerosine cover boek

Cover van het boek Kerosine voor Discipelschap: In de lokale kerk

Bestel hier alvast het boek ‘Kerosine voor discipelschap’

Auteur: Vincent Dolfing

Vincent is interkerkelijk spreker, 34 jaar, oprichter en leider van Becoming Alive Ministries, afgestudeerd als HBO-theoloog en werkt parttime in de zorg,. De jaren ervoor werkte hij twee jaar als Stafwerker bij Navigators Studentenvereniging en drie jaar voor de Royal Mission School als coach, docent en coördinator van de Parttime Royal Mission School. Hij is gepassioneerd over Jezus en zijn Koninkrijk en komt volledig tot zijn recht wanneer hij hierover mag spreken. Hij omarmt de ‘cultuur van het Koninkrijk’ en deze mag gezien worden!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *