Nieuwsflits

Nieuwsflits

31 januari 2017

Het is alweer een jaar geleden dat ik voor het eerst mijn website bekend maakte. Ik startte met het schrijven van blogs, werd gevraagd voor spreekbeurten, een workshop, het geven van onderwijs en een lezing. Na de zomervakantie heb ik mij, met twaalf keer, regelmatig bezig mogen houden met spreken. Met dankbaarheid kijk ik hierop terug en zie uit naar de tijd die gaat komen! Wat brengt de komende periode? Tijd voor een nieuwsflits!

Uiteraard neemt het studeren (HBO theologie) nog veel tijd in beslag, waarnaast ik werk voor de Royal Mission School. Recent ben ik begonnen met het leiden van een nieuwe Bijbelkring. Een bewuste keuze vanuit het verlangen om actief te bouwen aan het geloofsleven van medemensen en daarin samen te werken aan Gods Koninkrijk door een cultuur van discipelschap te ontwikkelen.

Om mijzelf verder te ontwikkelen in het uitdagende leven als discipel van Jezus begin ik komend weekend op de School of Supernatural Heroes. Deze school bestaat uit tien zaterdagen waarin veel aandacht zal zijn voor de bovennatuurlijke kracht die de Heilige Geest ons wil geven. Ik geloof dat we als christenen op deze wereld zijn, niet alleen om Zijn Woord te verkondigen maar om daadwerkelijk zijn kracht te vertegenwoordigen. Wij zijn immers ambassadeurs van het Koninkrijk van God. Een Koninkrijk dat niet (alleen) uit woorden bestaat, maar uit kracht (1 Korintiërs 4: 20). En wanneer we dat Koninkrijk vertegenwoordigen lezen we in Marcus:

“De Heer hielp hen daarbij en zette hun verkondiging kracht bij met de tekenen die ermee gepaard gingen.” (16:20b)

Naast deelnemer van deze school ben ik onderdeel van het ministry team, wat zowel op de school als de Holy Spirit Nights actief zal zijn. Ik ervaar het als een zegen in dit team te mogen dienen en zie uit naar de maandelijkse ervaringen die ik op mag doen, in het bemoedigen van mensen, het vertellen over Jezus, het zien van tekenen en wonderen en bovenal het uitdelen van Gods liefde. Praktijkervaringen die vervolgens weer ingezet kunnen worden bij het spreken, om zo Gods Koninkrijk door te geven!

Vind hier meer informatie over:

Auteur: Vincent Dolfing

Vincent is interkerkelijk spreker, 34 jaar, oprichter en leider van Becoming Alive Ministries, afgestudeerd als HBO-theoloog en werkt parttime in de zorg,. De jaren ervoor werkte hij twee jaar als Stafwerker bij Navigators Studentenvereniging en drie jaar voor de Royal Mission School als coach, docent en coördinator van de Parttime Royal Mission School. Hij is gepassioneerd over Jezus en zijn Koninkrijk en komt volledig tot zijn recht wanneer hij hierover mag spreken. Hij omarmt de ‘cultuur van het Koninkrijk’ en deze mag gezien worden!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *